Синютка розказав про п'ять етапів

Синютка розказав про п'ять етапів "сміттєвого плану" для Львова

Укрінформ
Львівська облдержадміністрація, яка перебрала на себе функцію по управлінню ТПВ в обласному центрі, поділила цей процес на п'ять етапів.

Про це 30 червня зазначив журналістам голова ЛОДА Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За нашими розрахунками, з кінця першої декади до середини липня ми повинні повністю очистити місто від ТПВ, управління якими взяла на себе обласна влада»,- зазначив Синютка.

За його словами, протягом наступних трьох місяців планується зменшити кількість ТПВ, які вивозяться на полігони області, та перейти до системної безперебійної організації вивозу сміття.

На третьому етапі, який триватиме протягом п’яти місяців, тобто до листопада, буде відновлено систему організації збору ТПВ, у тому числі і сортування та вивозу вторинної сировини, яка значно зменшить кількість ТПВ, що вивозяться на полігони.

Четвертий етап розрахований на 2018 рік: місто перейде до системної переробки і утилізації ТПВ, зокрема, прогнозується виготовлення RDF-палива.

П’ятий етап припадає на 2019 рік: це початок будівництва сміттєпереробного комплексу, який остаточно вирішить проблему ТПВ на території Львова.

Як запевнив Синютка, у Львові буде запроваджено чіткий облік сміття і вивозити його будуть тільки опісля зважування.

Як повідомляв Укрінформ, міська рада Львова офіційно передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов’язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

Зокрема обласна держадміністрація має впровадити у Львові систему роздільного збирання твердих побутових відходів та на конкурсній основі визначити сміттєвих перевізників. З міського бюджету Львова буде надано у вигляді субвенції  обласному бюджету 150 мільйонів грн для відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів, а також виплату субвенцій місцевим бюджетам, у тому числі на виконання умов Меморандуму, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів.

На наступний рік у міському бюджеті Львова буде передбачено 300 мільйонів грн та 150 мільйонів грн – на 2019 рік для  відшкодування послуг з вивезення твердих побутових відходів, у тому числі на виконання Меморандуму про вивезення сміття. Передадуть у тимчасове управління Львівській обласній державній адміністрації і комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс».

Також під час розгляду питання були внесені правки, зокрема було вирішено заборонити облаштування полігону на території Львова та ТЕЦ-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-