Зі Львова за добу вивезли сотні тонн сміття. Ще лежить — більше 10 тисяч

Зі Львова за добу вивезли сотні тонн сміття. Ще лежить — більше 10 тисяч

Укрінформ
Протягом минулої доби зі Львова було вивезено 680 тонн твердих побутових відходів, і на сьогодні у місті ще залишається понад 10 тис. 730 тонн сміття.

Про це поінформував заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, повідомляє прес-служба міськради.

«За минулу добу з міста вивезли 680 тонн сміття», - сказав Бабак.

За його словами, з цієї кількості 380 тонн вивезено за угодами, які перевізники уклали раніше, і 300 тонн - за домовленостями, які уклали після комісії з питань ТЕБ і НС. Відтак, динаміка щодо вивезення ТПВ поліпшилась - вивезено на 80 тонн більше сміття, ніж продукує місто в добу, наголосив чиновник.

«Зараз тими лімітами, які ми маємо, ми фактично вивозимо добове накопичення. Загальна ж кількість сміття, яка нагромадилась у місті, залишається такою ж, критично великою», - зазначив Бабак.

Зокрема, за його словами, станом на сьогоднішній ранок у місті залишається понад 10 тис. 730 тонн сміття. З 1237 майданчиків житлового фонду перенакопиченими є 448, що становить 36% (загалом це 6720 тонн). Серед бюджетних установ з 221 майданчика перенакопиченими є 14 (з них: 5 – біля закладів освіти, 5 – біля закладів охорони здоров`я, 4 – біля супермаркетів), а це 6% від загальної кількості. Тут перенакопичено 210 тонн. А на перевантажувальних станціях знаходиться 3800 тонн сміття.

«Від імені громади міста Львова дякуємо усім громадам, мерам міст, які пішли нам на співпрацю та надали допомогу у вивезенні і захороненні ТПВ», - наголосив заступник голови міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-