Садовий погодився віддати губернатору

Садовий погодився віддати губернатору "сміттєву проблему"

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий погодився передати облдержадміністрації функції по вивезенню сміття з обласного центру.

Про це Садовий зазначив 23 червня на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні прийняти пропозицію, щоб забезпечити нормальне життя і розвиток міста», - сказав Садовий.

При цьому мер Львова зазначив, що вимога ОДА передати їй функції по вивезенню сміття - це виклик не йому, а громаді Львова.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Львівська ОДА звернулася до міського голови Львова з вимогою передати їй терміном на 2 роки функції з вивезення сміття. Щоб прийняти рішення, Садовий провів нараду з головами фракцій, представлених у міськраді. Рішення ще має погодити сесія міськради, яка відбудеться на наступному тижні.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, ОДА бере на себе зобов'язання у 20-денний термін очистити перенакопичені сміттєві майданчики, а в подальшому налагодити системний вивіз ТПВ з міста Львова. Окрім того, зобов'язується побудувати до 2019 року сучасний завод з вторинної переробки та утилізації ТПВ.

Львівська міська влада повинна передбачити субвенцію з міського бюджету для вивозу сміття обласному бюджету в розмірі 300 млн грн з розрахунку на рік та передати у тимчасове управління на період здійснення повноважень із вивозу ТПВ Львівською ОДА комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-