Синютка: Частину львівського сміття за паперами вже

Синютка: Частину львівського сміття за паперами вже "завезли" за тисячі кілометрів

Укрінформ
Значна частина відходів, які залягли на контейнерних майданчиках в обласному центрі, за документами знаходиться за тисячі кілометрів від нього.

На цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на брифінгу в ЛОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Частина сміття, що зараз перебуває на сміттєвих майданчиках Львова, офіційно вже далеко за його межами,  причому за тисячі кілометрів від нього»,- заявив Синютка.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці сьогодні вранці вкотре навідались до головного перевізника львівського сміття – комунального підприємства «Львівспецкомунтранс». У підприємства вилучають документи, проводиться перевірка. У міськраді у зв'язку із цим зазначили, що в ситуації, коли місто завалене сміттям, такі дії можуть призвести до зупинки роботи підприємства, яке обслуговує 23 відсотки контейнерних майданчиків обласного центру.

Напередодні віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко на доручення керівника уряду Володимира Гройсмана провів у Львівській облдержадміністрації нараду  щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. В ній взяли участь керівники профільних міністерств та мери 20 міст Львівщини. На нараді було напрацьовано комплекс оперативних та довгострокових заходів по звільненню обласного центру від накопиченого сміття та регулярного вивезення його в подальшому.

Раніше, 19 червня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Скандал щодо вивезення сміття виник через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували 19 червня проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-