У Полтаві ввели мораторій на МАФи

У Полтаві ввели мораторій на МАФи

Укрінформ
Міськрада Полтави ввела мораторій на встановлення у місті МАФів та скасувала дозвіл ФОП Степаненко проводити підприємницьку діяльність у так званій Газетній арці житлового будинку на вул.Соборності, 27, через яку 5 квітня цього року стався кривавий конфлікт.

За рішення про мораторій на встановлення тимчасових та стаціонарних споруд  проголосувало 36 з 37 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тимчасові споруди поки що не встановлюємо", - резюмував міський голова Олександр Мамай.

За друге рішення, "Про припинення розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності по вул.Соборності, 27" проголосував 31 депутат, утрималися двоє, не голосували четверо.

При цьому Мамай зауважив, що це голосування є "грою на публіку", оскільки термін дії договору з ФОП Степаненко і без цього спливає 22 липня.

Ще одну вимогу штабу спротиву, висунуту після кривавої сутички 5 квітня, - про відставку заступника мера Михайла Шевченка, - депутати не підтримали: за неї проголосувало лише 18 з присутніх.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестувальниками та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кілька осіб - зокрема, кілька ножових поранень отримали ветерани АТО Олександр Коба та Дмитро Юденко. Ці події призвели до протестів у місті: полтавці організували штаб спротиву і на кілька днів заблокували роботу міськради, вимагаючи знайти винних у нападі. Активісти також наполягали на негайному скликанні сесії міськради, але вона відбулася тільки сьогодні, 16 червня.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-