На Херсонщині пожежа знищила понад 3 гектари лісу

На Херсонщині пожежа знищила понад 3 гектари лісу

Укрінформ
На Херсонщині на території Горностаївського лісництва Каховського лісового господарства від лісової пожежі постраждало понад 3 гектари лісу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у п'ятницю в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

"На території Горностаївського лісництва ДП "Каховське лісове господарство" у четвер виникла низова лісова пожежа, яка охопила площу в 3,2 гектара. Пожежа була ліквідована о 16.20 силами ГУ ДСНС в області та лісової охорони", - повідомили в департаменті.

Тут також зазначили, що у четвер у Горностаївському лісництві рятувальники та лісники загасили ще одну пожежу - вогонь охопив не вкриту лісом територію на площі теж понад 3 гектари.

Херсонщина на сьогодні є одним із найменш заліснених регіонів України. До 2007 року показник заліснення території області становив 4,4%. Після великих лісових пожеж 2007-го та 2012-го років, він зменшився до 3%. На даний час, в результаті висадки нових лісів, показник заліснення вдалося збільшити, і він знову перевищив 4%. Проте у низці районів області лісистість становить менше 1% їх території.

Як повідомляє прес-служба ДСНС України, в окремих областях України найближчими днями відзначається надзвичайна пожежна небезпека.

 (http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/62828.html).

«16 червня у Волинській, Рівненській, Київській, центральних та південних областях надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. 17-18 червня у Херсонській та Дніпропетровській областях місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека», - йдеться у повідомленні.

ДСНС закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях та не провокувати виникнення пожеж в екосистемах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-