У Херсоні із

У Херсоні із "замінованої" облради евакуювали мітинг рибалок

Укрінформ
У Херсоні у середу невідома особа повідомила про замінування будинку обласної державної адміністрації, біля якого на той час мітингували приватні підприємці-рибалки, вимагаючи дозволити їм промисловий вилов риби у пониззі Дніпра, де створено національний природний парк "Нижньодніпровський".

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі ОДА.

"Звуковий сигнал тривоги для термінової евакуації у зв'язку із отриманим повідомленням про замінування пролунав в будинку облдержадміністрації та облради об 11.00", - розповіли в ОДА.

У цей же час в облдержадміністрації проходила зустріч представників ОДА з ініціативною групою приватних підприємців-рибалок, які у середу зібралися на протестну акцію біля будинку ОДА і облради, вимагаючи дозволити їм  промисловий вилов риби у пониззі Дніпра, де створено національний природний парк "Нижньодніпровський". Після отримання повідомлення про замінування, працівники облдержадміністрації, обласної ради та інші громадяни, які у цей час перебували там, у тому числі й представники ініціативної групи рибалок, були евакуйовані з будинку.

В протестній акції взяли участь понад 200 підприємців-рибалок. Як зазначили мітингувальники, якщо після даної протестної акції їхня вимога не буде задоволена, вони організують ще більшу протестну акцію під час очікуваного у найближчий час приїзду в регіон Президента України Петра Порошенка. "Ось 20 числа приїде Президент. Виставимо там (протестувальників - ред.). Треба зібрати (на цю протестну акцію - ред.) 500-600 чоловік, до тисячі", -  заявили під час акції протестувальники.

Згідно з інформацією Головного управління Національної поліції в Херсонській області, повідомлення про замінування будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, яке надійшло у середу на електронну адресу Головного управління ДСНС в області, не підтвердилося. "Спеціалісти-вибухотехніки та кінологи ретельно обстежили будівлю та прилеглу територію. При перевірці вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено. Повідомлення про замінування виявилося хибним", поінформувала поліція.

24 листопада 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №657 "Про створення національного природного парку "Нижньодніпровський". Даний парк займає площу 80 тис. 177,8 га, і охоплює територію Ніжньодніпровських плавень вздовж Дніпра від міста Нова Каховка до Дніпровського лиману. Згідно з інформацією херсонських вчених, на цій території існують 71 вид тварин та 32 види рослин, які включені до Європейського та Світового Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи та Червоної книги України, а також 12 рідкісних типів рослинності, які занесені до Зеленої книги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-