Підозрюваний у корупції мер Чопа намагається оскаржити заставу на мільйон

Підозрюваний у корупції мер Чопа намагається оскаржити заставу на мільйон

Фото
Укрінформ
В Ужгороді розпочалося судове засідання щодо розгляду апеляції на рішення судді Ужгородського міськрайонного суду щодо мера Чопа Валерія Самардака, якого прокуратура підозрює в корупції.

Про початок засідання повідомляє офіційний сайт Ужгородського апеляційного суду.

«О 10.30 год в Апеляційному суді Закарпатської області розпочалося судове засідання з розгляду апеляційних скарг захисника на ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, якими застосовано щодо мера Чопа, підозрюваного за ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі один мільйон гривень та накладено арешт на тимчасово вилучене майно», - інформує прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області.

Як додатково повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар Закарпатської облпрокуратури Вікторія Попович, обвинувачення наполягає на триманні під вартою із можливістю внесення застави 1 мільйон гривень.

Водночас, фотокореспондент Укрінформу із зали суду розповідає про неабиякий ажіотаж на судовому засіданні. За його словами, у суді багато активістів, також присутній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль – захист заявляв Москаля як свідка, але суд у цьому клопотанні відмовив. Також на суді присутній народний депутат Роберт Горват, який заявив про готовність узяти на поруки звинуваченого у корупції мера Чопа.

Як раніше повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Самардака разом із двома заступниками  затримали на хабарі  $ 3 тисячі співробітники обласної прокуратури разом із поліцейськими. Скандал набув розголосу завдяки тому, що про цей факт повідомив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко.

За рішенням суду меру Чопа було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням застави 1 млн грн. Самардак відмовився вносити заставу.

Фото Сергія Гудака / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-