Вілкула вдруге кличуть на допит через травневі сутички у Дніпрі

Вілкула вдруге кличуть на допит через травневі сутички у Дніпрі

Укрінформ
Народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула вдруге викликали на допит з приводу сутичок 9 травня у Дніпрі, оскільки за попереднім викликом він не з'явився.

Про це на брифінгу поінформував заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Вілкул - ред.) надав довідку про те, що в цей час перебуває у відрядженні, тому його викликали повторно", - зазначив Токар.

Заступник прокурора нагадав, що один з лідерів "Опоблоку" Олександр Вілкул проходить у справі як свідок, оскільки у матеріалах він декілька разів згадується у розмовах одного з організаторів "тітушок".

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці мають відеозапис, який дає змогу говорити про причетність членів штабу "Опозиційного блоку" на Дніпропетровщині до організації і фінансування діяльності "тітушок" під час сутичок у Дніпрі 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-