Стрілянина у Вільшанах: підозрюваних у вбивстві рома поки немає

Стрілянина у Вільшанах: підозрюваних у вбивстві рома поки немає

Укрінформ
За фактом вбивства рома під час конфлікту у Вільшанах Харківської області підозрюваних поки немає.

Про це розповіла журналістам прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У справі про конфлікт у Вільшанах є троє підозрюваних за статтею 296, пов'язаною з хуліганством. За статтею 115, пов'язаною з убивством, на даний момент підозрюваних немає", - зазначила Дубовик.

За її словами, судове розслідування триває: "Щодо арешту підозрюваного в хуліганстві із застосуванням зброї депутата Харківської облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова, то суд підтвердив позицію прокуратури і обрав для нього справедливий  запобіжний захід у вигляді арешту. Литвинов як колишній селищний голова, а нині депутат облради може впливати на свідків і потерпілих, тобто, - на хід розслідування. Запобіжний захід, обраний раніше Дергачівським райсудом - домашній арешт з 22:00 до 06:00 - недостатній, бо у злочину є тяжкі наслідки: загинула людина, є поранені".

Як розповіли кореспондентові Укрінформу у відділі комунікацій поліцейського главку в Харківській області, напередодні близько 18:00 три десятки жителів села Вільшани перекрили дорогу, вимагаючи звільнити взятого судом під варту депутата Харківської облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова.

"Охорону порядку забезпечували 20 співробітників поліції. Рух транспорту було призупинено на годину. Станом на 19:00 акція завершилася. Порушень громадського порядку  зафіксовано не було", - додали в поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Апеляційний суд Харківської області скасував рішення Дергачівського райсуду про утримання під домашнім арештом депутата Харківської облради Олексія Литвинова, підозрюваного в збройному конфлікті, де загинув ром і поранені ще четверо, і відправив його в СІЗО до 30 червня. На суді були присутні кілька десятків прихильників Литвинова, які вимагали його звільнення, обвинувачуючи в конфлікті місцеву ромську громаду.

16 травня в Вільшанах в результаті конфлікту серед місцевого населення в лікарні від ран помер 50-річний ром, ще четверо були госпіталізовані. Для з'ясування обставин в поліцію було доставлено 21 особу. Трьох учасників конфлікту, місцевих жителів 1965, 1974, 1979 років народження затримали в порядку ст. 208 КПК України. Один з них - депутат облради від партії "Відродження" Олексій Литвинов, в минулому - глава Вільшанської селищної ради, якою зараз керує його син Андрій.

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували невідомі особи, "схожі на чеченців", в момент, коли роми прийшли до селищної ради для розмови з батьком молодого голови селищної ради через конфлікт між ним і сином загиблого. Роми скаржилися, що глава селищної ради ставиться до них зневажливо.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з санкцією до 15 років ув'язнення або довічний термін.

Фото: kh.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-