Суд у Харкові взяв воєнкома-хабарника під варту

Суд у Харкові взяв воєнкома-хабарника під варту

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова обрав для військового комісара Вовчанського райвійськкомату Харківської області, якого викрили у хабарництві, арешт як запобіжний захід.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів заступник прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

"Рішення суду щодо воєнкома-хабарника - два місяці арешту, тобто, перебування у СІЗО. Суд також вирішив про звільнення заарештованого з посади на два місяці", - зазначив Зубко.

За його словами, заарештований не визнає провини: "Адвокат також заявив, що його підзахисний не здійснював інкримінованих йому дій. Водночас, є неспростовні докази провини, включаючи негласні слідчі дії".

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня військовий комісар Харківської області полковник Юрій Калгушкін заявив на прес-конференції, що військового комісара Вовчанського райвійськкомату Харківської області, якого викрили у хабарництві, позбавлять військового звання і звільнять з армії, не чекаючи рішення суду.

30 травня військовий комісар Вовчанського району Харківської області затриманий під час отримання хабара на 1 тисячу доларів за сприяння в ухиленні від призову на строкову військову службу.

За словами заступника прокурора Харківського гарнізону Владислава Зубка, проти 36-річного майора відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті за отримання хабара посадовою особою - від 5 до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-