Прокуратура порушила справу через спалах ботулізму в Україні

Прокуратура порушила справу через спалах ботулізму в Україні

Укрінформ
Винних у спалаху ботулізму встановлюватимуть у рамках досудового розслідування, яке взялася провести прокуратура Кіровоградської області.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Знам’янська місцева прокуратура процесуально керує досудовим розслідуванням, розпочатим поліцією за фактом спалаху ботулізму в Україні. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що рибна продукція одного із підприємств м. Світловодськ ймовірно стала причиною захворювання декількох людей на ботулізм на Київщині та Херсонщині. Нині таку продукцію знято з реалізації, її виробництво призупинено до з’ясування обставин, а органами контролю відібрано зразки для лабораторних досліджень.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії. Досудове розслідування триває.

У прокуратурі зазначають, що санкція статті, за якою розпочато кримінальне провадження, передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-