У Дніпрі презентували виставку «Ветерани двох війн»

У Дніпрі презентували виставку «Ветерани двох війн»

Фото
Укрінформ
Виставку фотопроекту «Ветерани двох війн», до якого приєдналися учасники Другої світової та АТО, відкрили у Дніпропетровській облдержадміністрації. Експозицію можна буде переглянути протягом місяця, потім знімки виставлять в Музеї АТО.

Про це повідомив радник голови Дніпропетровської ОДА, учасник АТО Іван Начовний, поінформували у прес-службі ОДА. 

«Є взаємозв’язок поколінь. Для нас дуже важливо показати, що ми не викреслюємо з історії факти та людей. Це треба пам’ятати і пишатися цим», - зазначив Начовний.

За його словами, ідея фотопроекту народилася в Центрі допомоги учасникам АТО при ОДА. До фотопроекту приєдналися п'ятеро ветеранів Другої світової війни та стільки ж учасників АТО.

На виставці представлено 20 світлин. Це фото в парі - ветеран АТО та учасник Другої світової - та колективні фото.

Учасник АТО Дмитро Кошка брав участь у проекті разом з бабусею. Каже: 92-річна Катерина Олександрівна одразу погодилася приєднатися до зйомок. «Моя бабуся легка на підйом. Вона кожного ранку прокидається, збирається і намотує по парку десь 10 кілометрів», - розповів хлопець.

У фотостудії учасники проекту працювали дві години.

«Цих людей дуже просто знімати: вони хороші, відкриті. Коли людина хоче, щоб її фотографували - це запорука успіху, - поділився фотограф проекту Ігор Співак. - З літніми людьми взагалі легко: у них міміка може не така жива, але вся їхня історія написана на обличчі. Як їх не поверни – буде яскравий і цікавий малюнок».

Головне у проекті – спілкування учасників двох воєн, кожен з яких розповів свою історію.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-