МВС визначило дедлайн для розслідування сутичок у Дніпрі

МВС визначило дедлайн для розслідування сутичок у Дніпрі

Укрінформ
До 10 червня цього року службове розслідування за фактом подій у місті Дніпро, що сталися 9 травня, буде завершене.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий під час наради керівників МВС та центральних органів виконавчої влади, інформує департамент комунікації МВС. 

«Події у Дніпрі свідчать: не буває так, що заходи проходять чітко за сценарієм. Якщо буває якесь непорозуміння, домовленості, то наслідки ті, які ми бачимо. Зараз ведеться робота за подіями, які відбулися у Дніпрі. До 10 червня ми закінчимо службове розслідування. Висновки будуть зроблені дуже серйозні. Потрібно визначитися, як в подальшому організовувати, який інструментарій використовувати для того, щоб у нас не було подібних подій», - заявив Яровий.

За його словами, незважаючи на резонансну ситуацію 9 травня у м. Дніпрі, «МВС загалом забезпечило публічний порядок та безпеку під час травневих заходів». 

Як повідомлялося, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ. Соцмережі відреагували на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з членами Опозиційного блоку, бо ті, мовляв, захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія. 

Фото: http://dniprograd.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-