Одеський суд залишив під вартою обвинуваченого в убивстві екс-чемпіона Європи з тайбоксингу

Одеський суд залишив під вартою обвинуваченого в убивстві екс-чемпіона Європи з тайбоксингу

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси розглянув і задовольнив клопотання прокурора щодо продовження на 60 діб терміну утримання під вартою Бабека Гасанова, обвинуваченого органами слідства у вбивстві чемпіона Європи з тайського боксу Сергія Лащенка.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в апараті суду.

"Представник сторони обвинувачення, адвокати родини Лащенка та інших потерпілих осіб під час конфлікту, в якому зазнав смертельних поранень тайбоксер, просили суд не змінювати раніше обраного запобіжного заходу у вигляді утримання підсудного під вартою. Оскільки в разі виходу із СІЗО він може переховуватися від слідства і впливати на свідків. А захисники обвинуваченого звернулися з клопотанням обрати для нього менш суворий запобіжний захід", - зазначили в райсуді.

Колегія суддів винесла ухвалу - продовжити на 60 діб термін тримання обвинуваченого під вартою.

Як повідомлялося, прокуратура Одеської області інкримінує обвинуваченому вчинення злочинів за ознаками п.5 і 12 ч. 2 ст 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою зловмисників способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України".

"Встановлено, що конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї виник між двома чоловіками у центрі Одеси, внаслідок чого одного з них госпіталізовано. У подальшому підозрюваний увірвався до лікарні й застрелив потерпілого кількома пострілами з короткоствольної зброї", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, у ніч на 8 квітня 2015 року група вихідців з Кавказу увірвалась до приймального відділення Одеської міськлікарні №1, де перебували троє громадян з численними вогнепальними пораненнями, і зробила 9 пострілів в одного з поранених. У результаті поранень 28-річний Лащенко помер у палаті лікарні, а злочинці втекли з місця вбивства на автомобілі BMW темного кольору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-