На Харківщині діти отруїлися невідомою речовиною

На Харківщині діти отруїлися невідомою речовиною

Укрінформ
Трьох учнів з селища Смирнівка Лозівського району Харківської області госпіталізували у зв'язку з отруєнням невідомою речовиною.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексеєва.

"Інформація про подію надійшла до Лозівського відділу поліції об 11:05 від фельдшера швидкої допомоги. Трьом учням - двом 16-річним дівчаткам та хлопчику 12 років, - стало зле. Вони скаржилися на головний біль. Школярів госпіталізували у стані середньої тяжкості", - зазначила Алексеєва.

За її словами, стало відомо, що вранці неподалік території школи стало відчутно запах, схожий на газ: "З учбового закладу евакуювали 111 дітей, 12 вчителів та персонал".

"Під час перевірки встановлено, що вчора на звалищі в селі Смирнівка, яке знаходиться на відстані близько 4 км від школи, з'явилися 54 діжки з невідомою рідиною. У поліції припускають, що їхній вміст міг стати причиною поганого самопочуття школярів. Подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень", - додала Алексеєва.

За попередніми даними прокуратури області, невстановлені особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю 17 травня вивантажили на сміттєзвалищі 54 бочки, об’ємом 200 л кожна, з невідомими речовинами, на трьох з них - надпис «метилмеркаптан». Саме з цих бочок, як встановлено, і стався витік речовини.

Відкрито кримінальне провадження за фактом забруднення землі речовинами, шкідливими для здоров’я людей або навколишнього середовища (ч.1 ст. 239 КК України). Процесуальне керівництво розслідуванням здійснює прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-