Біля міськради Кривого Рогу після обшуку зібрався мітинг

Біля міськради Кривого Рогу після обшуку зібрався мітинг

Фото
Укрінформ
Біля будівлі міськради Кривого Рогу, де вдень правоохоронці провели обшуки, проходить мітинг, в якому бере участь більш як 200 осіб.  Мітингуючі збирають підписи під трьома зверненнями: за відставку глави тервиборчкому Павла Гівеля, ліквідацію муніципальної гвардії і контроль за роботою ТВК. 

Не дочекавшись реакції влади, частина активістів увійшла до міськради, а частина пішла по домівках членів виборчої комісії, які не з'явилися на засідання про відкликання 11 депутатів-перебіжчиків, повідомляє 1-й Криворізький.

За інформацією мітингуючих, "ініціативна група зібрала близько 45 тисяч підписів за відкликання 11 депутатів-перебіжчиків   (колишніх представників "Радикальної партії Олега Ляшка" і партії "Батьківщина", що утворили коаліцію з "Опозиційним блоком", який в Кривому Розі контролює сім'я Вілкулів). Але 3 травня 2017 року члени міської виборчої комісії виявили, що всі документи (близько 5000 листів з підписами) було вкрадено з раніше опломбованого приміщення ТВК", - йдеться в інформації.

Після цього ініціативна група передала  територіальній комісії копії листів. У членів ТВК було 20 днів, щоб переконатися в законності і правильності процедури. Сьогодні, 17 травня, комісія мала передати підписи політичним партіям, щоб вони виключили 11 депутатів з фракцій. Але засідання ТВК не відбулося - члени комісії не вийшли на роботу.

Ось вже кілька днів на роботу до міськради не виходять і п'ять із семи заступників міського голови Юрія Вілкула, а також деякі  начальники управлінь і їх заступники. Це сталося після затримання в.о. начальника управління містобудування, архітектури і земельних відносин виконкому міськради Кривого Рогу Валерія Нетяженка. 

Як повідомив сьогодні генпрокурор Юрій Луценко, в Кривому Розі тривають обшуки та інші слідчі дії у справі про злочинну організацію, яка займалася розкраданням коштів в особливо великих розмірах.

"На підставі отриманих доказів сьогодні оголошено підозри: Удоду Є.Г. - першому заступнику міського голови, Михаленку А.П. - неофіційному власнику ТОВ Біф Будінвест, Гнатовському П.П. - начальнику управління містобудування і архітектури виконкому міської ради, Лисенку І.П. - начальнику відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради, Стеблянку А.В. - директору ТОВ Біф Будінвест", - написав Луценко.

Фото: 1kr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-