У Дніпрі відкрили Алею пам’яті загиблих під час Революції Гідності та бійців АТО

У Дніпрі відкрили Алею пам’яті загиблих під час Революції Гідності та бійців АТО

Фото
Укрінформ
Тисячі дніпрян зібралися у п’ятницю, 12 травня, біля будівлі Дніпропетровської ОДА на відкриття Алеї пам’яті вшанування загиблих під час Революції Гідності та бійців АТО.

Серед почесних гостей, яких, за інформацією прес-служби ОДА, понад півтисячі – політики, дипломати, діячі культури, бійці АТО та їхні близькі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Алея пам’яті у Дніпрі – наймасштабніший в Україні меморіальний комплекс із вшанування Героїв АТО та Революції Гідності. Це - символ спротиву українського народу та його незламного духу», - зазначив під час відкриття алеї голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Під час відкриття Алеї пам’яті в небо випустили сотні білих кульок, які символізують світлі душі понад 500 мешканців Дніпропетровщини, що загинули у боротьбі за свободу та незалежність України. Під супровід оркестру колони військових пройшли урочистим маршем біля стел зі світлинами полеглих.

Алея пам’яті вшанування загиблих під час Революції Гідності та війни на Сході – це парковий комплекс зі скляних стел, на яких розміщені світлини понад 500 загиблих в АТО та на Майдані мешканців Дніпропетровщини. При виготовленні стел використано подвійний друк фото на склі та інноваційну зоновану підсвітку. На алеї також можна буде побачити фото з передової, відзняті українськими військовими фотокореспондентами, зокрема, й відомим фотографом Дмитром Муравським. Завдяки підсвітці фотографії набувають надзвичайної реалістичності.

Ветерани АТО та родичі загиблих власноруч висадили 180 туй навколо величезних скляних стел.

Проект реалізовано виключно коштом меценатів.

Ввечері на алеї запалять сотні свічок у пам’ять про загиблих Героїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-