Заступник Авакова розповів, як розслідуватимуть події 9 травня у Дніпрі

Заступник Авакова розповів, як розслідуватимуть події 9 травня у Дніпрі

Укрінформ
Спеціальна комісія розслідуватиме події 9 травня у Дніпрі та дії як керівництва, так і рядових поліцейських.

Про це під час брифінгу у Дніпрі повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До комісії, її склад великий, яку очолює полковник поліції Євген Коваль (начальник департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України - ред.), входять також керівники департаментів, які в короткий термін повинні визначити причини та умови, які сприяли подіям, і відзвітувати у першу чергу перед громадянами, пресою", - сказав Яровий.

Щодо попередніх результатів розслідування Яровий зазначив, що питання виникають не лише до керівництва Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, а й до працівників поліції нижніх ланок, їх дій чи бездіяльності.

Він також повідомив, що ті невідомі особи, які брали участь у сутичках під час святкування 9 травня у Дніпрі, будуть найближчим часом встановлені, з ними проведуть слідчі дії.

За його словами, серед тих осіб, які вчора були встановлені - їх опитали і відпустили, на сьогоднішній день затриманих не було.

Яровий зазначив, що наразі зібрано першопочатковий матеріал. Однак підкреслив, що "буде встановлено чи це був один і той же сценарій чи це були різні події, що відбувалися у місті локально".

Заступник глави МВС додав, що аналогічні події відбулися в Мелітополі (Запорізька область). Там, за його словами, 9 учасників мітингу використовували сепаратистську символіку, і ці правопорушення не були належним чином зареєстровані місцевою поліцією. Зважаючи на це, керівництво Національної поліції у Запорізькій області звернулося до МВС щодо проведення службової перевірки керівництва Мелітопольського міського відділу НП. На час проведення цієї перевірки начальника міськвідділу Юрія Буланова відсторонено.

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

У Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

Соцмережі відреагували на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок вказаних подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Фото: dniprograd.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-