У Житомирі під час мітингу ветерани поштовхалися з активістами

У Житомирі під час мітингу ветерани поштовхалися з активістами

Фото, відео
Укрінформ
У Житомирі під час мітингу з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом сталася сутичка між представниками ветеранських організацій і громадськими активістами через червоний прапор із "серпом і молотом".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До пам'ятного знаку "Танк" на майдані Перемоги у Житомирі прийшла колона у складі півсотні представників ветеранських організацій. Переважно всі вони тримали у руках червоні стяги із заклеєною радянською символікою. Однак в одного з них присутні на мітингу громадські активісти помітили прапор із зображенням серпу та молоту, використання яких заборонено в Україні

Після цього між ветеранами та активістами спалахнула сутичка, в яку втрутились патрульні поліцейські. Зрештою, стяг із забороненою символікою чоловік таки згорнув, але при цьому спробував використати інший - із зображення червоної зірки.

У відповідь на це правоохоронці попросили представника ветеранської організації сховати і цей стяг, пославшись на законодавство.

"Хай виконують закон, яким заборонено символіку тоталітарних режимів: прапори з молотками, серпами, зірками. Тому ми підтягуємо поліцію, яка десь бездіяльна та вказуємо на недоліки", - пояснив громадський активіст Павло Кобилінський

Фото: zhitomir.info

Відео: zhitomir.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-