У Львові 9 травня відзначають без радянської символіки

У Львові 9 травня відзначають без радянської символіки

Фото
Укрінформ
Кілька десятків львів`ян прийшли до монументу Слави на вулиці Стрийській, щоб покласти квіти до підніжжя і вшанувати бійців, котрі загинули, визволяючи місто від нацистів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Львові відзначення Дня перемоги проходить без ексцесів. Масові заходи відбулись на солдатському цвинтарі по вулиці Мечникова. Тут декілька десятків ветеранів взяли участь у панахиді, яку провели священики УПЦ Московського патріархату. Після цього ветеранів автобусом перевезли до Пагорба Слави, де традиційно 9 травня відбувається покладання квітів»,- зазначили в обласному управлінні поліції.

На Пагорбі Слави горить вічний вогонь. Люди приходять сюди із букетами тюльпанів та бузку, а також засвічують на могилах лампадки.

Правоохоронці несуть службу на всіх місцях масових заходів. Тут також присутні представники низки патріотичних громадських організацій, які, за словами їх лідерів, готові протистояти можливим провокаціям.

Святкування відбувається без радянської символіки та георгіївських стрічок. Лише поодинокі громадяни намагаються пронести на Пагорб георгіївські символи. Їх ввічливо переконують не провокувати конфлікти.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові заявку на проведення масових заходів у День Перемоги подала лише одна організація – Львівська міська рада Організації ветеранів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-