Геращенко: Наполягатимемо, аби у Мінську заслухали результати верифікації ув'язнених

Геращенко: Наполягатимемо, аби у Мінську заслухали результати верифікації ув'язнених

Укрінформ
Українська сторона наполягатиме на тому, щоб результати верифікації осіб, що здійснили злочини проти України і яких можна помилувати заради звільнення українських заручників в ОРДЛО, були заслухані на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Наполягатимемо, аби 15 травня під час чергових переговорів у Мінську на ТКГ було заслухано результати проведеної верифікації. І щоб ми рухалися далі заради звільнення заручників", - заявила вона.

Водночас перший віце-спікер підкреслила, що українська сторона засуджує будь-які спроби зриву процесу звільнення заручників і вважає, що "всі ці штучні перепони і гальмування, абсурдні вимоги, які раз за разом висуває інша сторона, мають, нарешті, стати предметом серйозної дискусії "нормандського формату".

"Досить шантажувати Україну заручниками! Їх потрібно звільняти, а не шукати все нові і нові причини блокади їх звільнення", - наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-