У Чернігові організували перший авіафестиваль

У Чернігові організували перший авіафестиваль

Укрінформ
Майже півтора десятка літаків малої авіації беруть участь у першому в Чернігові авіафестивалі, який розпочався 6 травня і триватиме два дні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із організаторів авіаційного свята, генеральний директор ТОВ "Аеропорт "Чернігів-1" Юрій Сидоров.

"Зранку в нас було 14 літаків, зараз - 12. Прилетіли вони в Чернігів із Дніпра, Харкова, Києва, Коломиї... Взагалі-то ми сподівалися на більшу кількість учасників, але цьому завадило проведення Євробачення - у зв'язку з ним введені обмеження на перельоти", - розповів він.

Участь в авіафестивалі беруть легкомоторні літаки. Вони літають на малих висотах, виконують різні маневри, одним словом, створюють видовище. Подивитися його на аеродром "Півці" прийшло дуже багато жителів та гостей міста.

Крім того, глядачі мають можливість милуватися стрибками з парашутом, які здійснюють спортсмени високого класу - майстри спорту, на рахунках яких по пвітори-три тисячі стрибків. На землі зі своїм літальним обладнанням чернігівців знайомлять мотодельтапланеристи, на сцені виступають запрошені артисти.

"Чернігів - місто авіаційне, тут багато авіаторів - колишніх льотчиків і нинішніх, є цілі династії. Тому проведення такого свята у нас - цілком закономірне явище. Ми раді, що воно вдалося і що з погодою пощастило", - зазначив співрозмовник.

"Чернігів авіафест-2017" організували ТОВ "Чернігівська вища авіаційна школа" та ТОВ "Аеропорт "Чернігів-1", співорганізатор - громадська організація "Всеукраїнське товариство "Кожен спроможен". Головна мета заходу - популяризація малої авіації в регіоні, особливо серед підростаючого покоління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-