Від акцій на 9 травня відмовилися

Від акцій на 9 травня відмовилися "праві" Запоріжжя

Укрінформ
У Запоріжжі "праві" відмовилися від проведення заходів 9 травня паралельно з акцією "Полку Перемоги", щоб не допустити протистояння.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в управлінні внутрішньої політики Запорізької міської ради, відповідне рішення було прийняте сьогодні за підсумками переговорів керівництва ГО "Полк Перемоги", місцевих організацій  ВО "Свобода", громадського руху "Самооборона Майдану", ГО "Цивільний корпус "Азов" з представниками органів влади і силових структур.

"Сьогодні представники "правих сил" прийняли рішення відмовитися від проведення заходів паралельно з ГО "Полк Перемоги" і подали відповідні заявки. Це рішення було прийняте після переговорів - під дану керівництвом ГО "Полк Перемоги" обіцянку не використовувати заборонену законодавством про декомунізацію символіку, заклики й гасла, а також відмовитися від раніше заявленої ходи центральним проспектом Запоріжжя", - повідомили в управлінні.

Інформацію про це кореспондентові Укрінформу підтвердили керівник ГО "Полк Перемоги" Андрій Іванов і обласний координатор Самооборони Майдану у Запорізькій області Дмитро Харьков.

"Сьогодні у ході спілкування з представниками органів влади й силових структур ми погодилися не проводити хід проспектом Соборним, щоб не створювати городянам проблем перекриттям головної транспортної артерії міста. Ми також підтвердили раніше озвучену інформацію про те, що акція проводитиметься у відповідність з вимогами українського законодавства і про те, що наше завдання - не провести політичну акцію, а організувати людям свято і  дати можливість ушанувати пам'ять своїх героїчних предків", - повідомив Іванов.

"Ми дійсно сьогодні подали заявки, якими відмінили свої раніше заявлені на 9 травня заходи.  Відмінили, щоб не допустити протистояння і у зв'язку з тим, що  ГО "Полк Перемоги"  відмовився від ходи центральним проспектом Запоріжжя і надав в органи влади і правоохоронні структури гарантії того, що в ході акції не буде використано заборонену законодавством  символіку, гасла й заклики",  - повідомив Харьков.

В той же час  координатор Самооборони Майдану в Запорізькій області відмітив, що  представники правих сил на площу, де проходитиме організовуваний ГО "Полк Перемоги" захід, прийдуть  "щоб проконтролювати виконання цих зобов'язань і не допустити провокацій".

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Запоріжжі  заявки на проведення заходів на площі перед будівлею мерії і ходів центральним проспектом міста в один і той же час подавали  представники лівих і правих сил: ГО "Полк Перемоги" і ГО "Захист прав дітей війни" - на 4 тис.осіб, ВО  "Свобода", громадського руху "Самооборони Майдану" і ГО "Цивільний корпус "Азов" - до тисячі осіб від кожної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-