Енергодар просить суд зупинити 9 травня ходу з георгіївськими стрічками

Енергодар просить суд зупинити 9 травня ходу з георгіївськими стрічками

Укрінформ
Міська рада  Енергодара Запорізької області звернулася до суду з проханням обмежити можливість ходи “Безсмертного полку”, яку  9 травня збиралися  провести  в центрі міста  представники політичної партії  “Союз лівих сил”.

Відповідне рішення розміщене на сайті Форпост.

“Юридичному управлінню підготувати та звернутися до суду з адміністративним позовом про встановлення обмеження права  про мирні зібрання по проспекту Будівельників”, - йдеться в рішенні,  ухваленому  у відповідь на звернення громадських об’єднань.

Цікаво, що саме міськрада дала цей дозвіл 27 квітня на замовлення “лівих”. 

Проте, після цього на прийом до мера Енергодара прийшли представники  «Національного корпусу», «Об'єднання учасників АТО і волонтерів», «Самооборони Енергодара» та інших громадських об’єднань,  які  попередили, що  також у цей час і на цьому місці відзначатимуть День  пам’яті та примирення і 72-ї річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  При цьому вони не гарантують мирний перебіг подій.  

4 травня на суспільно-політичну ситуацію в Енергодарі відреагував очільник Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль. Він  написав листа міському голові Енергодара Павлу Музиці, де, зокрема,  підкреслив, що “ухвалення такого рішення викликало обурення учасників АТО, волонтерів, патріотичних сил міста”. 

"В минулому році проведення цього заходу супроводжувалося численними провокаціями, сутичками і широким використанням символіки, а також так званих "георгіївських стрічок", тож і в цьому може зашкодити життю і здоров’ю жителів міста, в тому числі ветеранів, йдеться в листі очільника регіону. 

Бриль зажадав від мера Енергодара визнати рішення виконкому Енергодарської міської ради від 27.04.2017 року "таким, що втратило силу". Крім того, він висунув вимогу направити позов до окружного адміністративного суду Запорізької області щодо обмеження проведення масових заходів політичними партіями і громадськими організаціями в Енергодарі 8 і 9 травня. 

Він також попередив міського голову Енергодара  про персональну відповідальність за життя і безпеку людей, недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Енергодарі на травневі свята. 

Лідером «Союзу лівих сил» є  колишній народний депутат Василь Волга. 

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі заявки на проведення акцій з нагоди 8-9 травня подали п'ять організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-