Суд заарештував слідчого ДФС, затриманого за вимагання грошей у комерсантів

Суд заарештував слідчого ДФС, затриманого за вимагання грошей у комерсантів

Укрінформ
Старший слідчий Мелітопольського відділу ГУ ДФС України в Запорізькій області, якого 11 квітня співробітники СБУ та військової прокуратури затримали за вимагання та отримання 11 тис. доларів від місцевих комерсантів, узятий під варту за рішенням суду.

Про це кореспондента Укрінформу повідомила прес-секретар військової прокуратури Яна Стекачова.

"За клопотанням військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України Жовтневий районний суд м. Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою старшому слідчому одного з відділів фінансових розслідувань Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області", - повідомила Стекачова.

В якості альтернативи арешту для слідчого, який намагався заробити на закритті кримінальних проваджень, судом визначена можливість внесення застави у розмірі понад 320 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, старший лейтенант податкової міліції був затриманий 11 квітня за вимагання та отримання від керівників двох комерційних структур Мелітополя 11 тис. доларів за закриття кримінальних проваджень, які розслідувалися ним.

Дії старшого слідчого Мелітопольського відділу ГУ ДФС України в Запорізькій області кваліфіковані, як скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - "Отримання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-