Кількість заручників бойовиків зросла до 126 за рахунок цивільних - Геращенко

Кількість заручників бойовиків зросла до 126 за рахунок цивільних - Геращенко

Укрінформ
У списку заручників, які дає Служба безпеки України, вже 126 осіб, кількість незаконно утримуваних зросла за рахунок цивільних. 

Про це написала на своїй сторінці у Facebook у середу представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

"На жаль, в списку заручників, які дає нам СБУ, вже 126 осіб, кількість незаконно утримуваних зросла за рахунок цивільних", - наголосила Геращенко.

Вона відзначила, що ОРДЛО вимагає передати заради звільнення більше 600 осіб. "30 з них не мають жодного відношення до АТО, 60 проходять за надважкими злочинами і не підлягають амністії - і це найболючіші питання дискусії. А серед 500 інших, що їх запитує ОРДЛО, кілька сотень не бажають переміщатися на окуповані території", - написала нардеп. 

За її словами, ОРДЛО категорично відмовилися від залучення МКЧХ і ООН до процесу збору цих відмов, хоч два місяці до того обговорювали і наполягали на місії ООН. "Українська сторона заради звільнення заручників запропонувала як компромісний варіант залучити до процесу засвідчення цих підписів офіс Уповноважного ВР з прав людини, процедура проходитиме під моніторингом ОБСЄ, місія якої напряму залучена до мінського процесу", - додала Геращенко. 

Вона повідомила, що в рамках мінської групи, де також працюють Віктор Медведчук і представники СБУ, привезли родинам заручників листи від їх близьких з Макіївської колонії, від трьох десятків хлопців. 

Водночас Геращенко висловила "обережний оптимізм в питанні допуску МКЧХ до тюрем на окупованих територіях, сьогодні детально говорили про залучення МКЧХ до передачі посилок від рідних, і сподіваюся, що досягнуто згоду". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-