Одеська поліція проведе внутрішнє розслідування щодо подій на Алеї Слави

Одеська поліція проведе внутрішнє розслідування щодо подій на Алеї Слави

Фото
Укрінформ
Факти неадекватного застосування київськими поліцейськими спецзасобів, зокрема, кийків і наручників, до чотирнадцяти активістів Одеси на Алеї Слави під час відзначення 73-річчя визволення міста від нацистських окупантів, стали предметом службового розслідування.

Так відреагував очільник Одеського главку Нацполіції Дмитро Головін на сьогоднішню акцію протесту близько ста представників патріотичних сил Одеси під стінами ГУНП в Одеській області, які вимагали відставки керівника управління превентивної діяльності ГУНП Івана Іщенка та заступника керівника ГУНП Сергія Махотіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"

Зараз проводиться службова перевірка: хто дав наказ застосувати силу і наскільки адекватно її застосували. Усього було затримано 21 активіста патріотичних організацій і двох "куликовців" (прибічників "антимайдану" - ред.) Це - не нормально. З огляду на те, як забезпечувався правопорядок під час вчорашніх подій на Алеї Слави, будемо залучати до охорони порядку 2 і 9 травня лише одеські підрозділи", - зазначив Головін.

Як акцентував генерал, "намагатимемося максимально задіяти всі наші підрозділи, залучити службовців Нацгвардії для забезпечення громадського порядку на травневих масових заходах - без залучення сил з інших регіонів".

За словами одного з ініціаторів акції протесту Сергія Стерненка, що донедавна очолював Одеський осередок "Правого сектору", "відповідальність за правове свавілля і силовий розгін представників патріотичних сил та бездіяльність поліцейських підрозділів при численних порушеннях чинного законодавства з боку проросійських сил несуть насамперед два офіцери поліції - Іщенко і Махотін".

"Ми будемо звертатись до прокуратури та членів парламенту з приводу притягнення цих та інших офіцерів до кримінальної відповідальності. Бо бачимо, що замість протидії сепаратистським проявам поліцейські б'ють тих, хто і в 2014 році протистояв приходу "руської весни", і зараз не дають підняти голову місцевим колаборантам", - додав громадський діяч Артем Карташов.

Як повідомлялося, поліцейські затримали 10 квітня на Алеї Слави групу одеситів, стосовно п'яти затриманих складено 6 адмінпротоколів (три – за ознаками ст. 173 (дрібне хуліганство), два – за ознаками ст. 195 зі значком 6 (порушення порядку зберігання та використання піротехнічних засобів) і один - за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі правоохоронця) Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Слідчими також порушено два кримінальних провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч.1 ст. 436 зі значком 1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-