АТОшники в Полтаві мітингують на підтримку поранених біля арки на Соборності

АТОшники в Полтаві мітингують на підтримку поранених біля арки на Соборності

Фото
Укрінформ
Ветерани АТО в Полтаві 11 квітня, зібралися біля приміщення міської ради на мітинг, аби висловити підтримку побратимам, яких було поранено 5 квітня  під час сутичок з охоронцями біля арки на вулиці Соборності.

Як розповів Укрінформу активіст Дмитро Чикуров, учасники мітингу розгорнули прапори 16 ОМПБ, 93 ОМБР, 95-ї окремої аеромобільної пригади, 72, 81, 10, гірсько-штурмової, 59-ї, батальйонів "Донбас" та "Полтава".

Вони виклали свої вимоги  в меморандумі та  передали їх в приймальню міського голови Олександра Мамая, який від учорашнього дня відсутній на робочому місті. 

Всі входи до міської ради розблоковані, але мітигувальники і далі залишаються у приміщенні зали засідань. 

Нагадаємо, акції в Полтаві почалися 5 квітня, коли під час мітингу на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27, представники охоронної фірми "Скорпіон-2016" побили та травмували активістів. Зокрема, важкі поранення отримали ветерани АТО Олександр Коба та Дмитро Юденко, а також один з поліцейських, який захищав громадян від представників охоронної фірми.

Головна вимога  активістів - скликання позачергової сесії та голосування скандальних питаннь: скасування дозволу на забудову “газетної арки”, встановлення мораторію на МАФи, протидія добудові до пам’ятки історико-культурного значання кінотеатру Котляревського, порятунок набережної Ворскли та інші.

Щодо вимог опозиції скликати позачергову сесію, то  Мамай відповів, що не зробить цього, і взагалі не має наміру вести переговори з мітингувальниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-