Поліція зняла оточення навколо харківського Сбєрбанку - активісти ночуватимуть

Поліція зняла оточення навколо харківського Сбєрбанку - активісти ночуватимуть

Укрінформ
Правоохоронці зняли оточення навколо офісу "Сбєрбанку" на вул. Донець-Захаржевського у Київському районі Харкова: на місці залишилися активісти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Оточення з числа поліцейських та бійців батальйону Нацгвардії "Харків" знято у районі вулиці Донець-Захаржевського. Проте близько двадцяти поліцейських стоять біля входу до розблокованого банку. Тут же залишилися близько півсотні активістів. Вони знову встановили згорнутий було намет, збираючись чергувати і вночі.

Як розповів журналістам на місці події адвокат юридичної компанії "Арес" Роман Чумак, дії поліції з охорони громадського порядку адекватні, водночас, як дії активістів підпадають під кримінальну статтю за масове порушення порядку.

Як повідомляв раніше Укрінформ, близько 08:00 до Київського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про те, що більше півсотні активістів організації "Громадянський корпус" заблокували піноблоками вхід до офісу "Сбєрбанку" по вулиці Донець-Захаржевського. Вони встановили намет, оголосивши акцію безстроковою.

Правоохоронці у бронежилетах і касках, які прибули на місце, оточили територію поблизу місця події і відтіснили активістів від офісу "Сбєрбанку".   

За повідомленням у мережі лідера цивільного корпусу "Азов" Олега Ширяєва, сталася сутичка, у одного активіста розбита голова.

У поліції ж повідомляють про госпіталізацію поліцейського з опіком обох очей: йому бризнули в очі невідомою речовиною. Вирішується питання про внесення факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 206.

За уточненими даними, всередині заблокованого банку знаходилися люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-