Поранення ветерана АТО: у Полтаві знову зібрався мітинг

Поранення ветерана АТО: у Полтаві знову зібрався мітинг

Укрінформ
У Полтаві група активістів провела пікет під стінами обласного управління поліції, вимагаючи об’єктивного розслідування подій 5 квітня в обласному центрі.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

"Сьогодні близько сотні активістів мітингували під стінами обласного главку поліції Полтавщини. Представники громадськості вимагали об’єктивного та прозорого розслідування подій 5 квітня у Полтаві та висловлювали ряд інших вимог щодо діяльності поліції області. Із громадянами спілкувався начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ініціативну групу активістів було запрошено до «круглого столу» за участю керівництва поліції області, представників Служби безпеки, громадськості та журналістів. Діалог тривав понад годину, і за його результатами сторони домовилися докласти максимуму зусиль для притягнення до кримінальної відповідальності винних у завданні тілесних ушкоджень учасникам мирного мітингу 5 квітня.

Домовлено також, що тепер поліція забезпечуватиме охорону правопорядку разом із представниками громадськості. Вирішено зупинити діяльність поліцейської комісії як дорадчого органу Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Крім того, ухвалено спільне рішення про цілодобове патрулювання біля меморіальних таблиць учасникам АТО. "При цьому охорона публічного порядку з боку громадськості має бути відкритою. Не допускається приховування обличчя балаклавами та різноманітними масками з метою уникнення потрапляння в ряди громадських активістів провокаторів", - наголошується у повідомленні.

Учасники "круглого столу" ухвалили повторно звернутися до депутатського корпусу міськради з проханням про взяття на баланс та обслуговування комунальними підприємствами міста меморіальних табличок воїнам, що загинули в зоні АТО.

Водночас по окремих фактах, наданих представниками громадськості, буде проведено службові розслідування та ухвалено відповідні управлінські рішення, зазначають у поліції.

З метою координації діяльності та злагодженості дій активісти та керівництво поліції обмінялися телефонами і перебуватимуть на постійному прямому зв'язку. 

"У ситуації, яка склалася, поліція не виступає стороною конфлікту та є аполітичною", - наголосили правоохоронці.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестувальниками та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кількох осіб - зокрема, вісім ножових поранень дістав ветеран АТО Олександр Коба. 

У четвер, 6 квітня, перед мерією відбувся мітинг з вимогою зібрати позачергову сесію міськради, після чого його учасники прийшли до відділу поліції, наполягаючи на негайному розслідуванні інциденту та покаранні винних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-