Світлична: Усі сили концентруємо на відбудові житла у Балаклійському районі

Світлична: Усі сили концентруємо на відбудові житла у Балаклійському районі

Укрінформ
Зараз на Харківщині обласна влада всі сили концентрує на відбудові житлового фонду в Балаклійському районі, де у ніч проти 23 березня спалахнули склади арсеналу та було евакуйовано 36 тис. людей.

Так сказала голова Харківської ОДА Юлія Світлична в ході прямого включення з Харькова на брифінгу в Києві за участю віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та голови ДСНС Миколи Чечоткіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На роботах у Балаклійському районі зараз задіяні всі служби, органи влади та місцевого самоврядування. В повному обсязі відновлено доступ населення до послуг газо- й електропостачання. Відновлено залізничне та автосполучення. Об’єкти інфраструктури, соціальної та побутової сфер працюють за звичним робочим графіком. Зараз усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду, до відновлювальних робіт залучено 16 будівельних компаній, працюють 410 будівельників", - зазначила Світлична.

За її словами, з бюджетів усіх рівнів на роботи в Балаклійському районі спрямовано 112 млн грн.

Підбиваючи проміжні підсумки ліквідації НС на Балаклійщині, Зубко відзначив злагоджену роботу ДСНС та місцевої влади: "Вони показали, яким чином потрібно реагувати на події, які, я вважаю, були спричинені зовнішнім викликом".

У свою чергу, Чечоткін повідомив, що за весь час проведення робіт на території Балаклійського району піротехніки вилучили понад 10 700 вибухонебезпечних предметів: "Наш пріоритет - роз’яснювальна робота серед дітей".

За його словами, повне очищення території планується завершити до 18 травня: "До кінця 2017 року проводитиметься моніторинг на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Також здійснюватиметься супровід сільськогосподарських робіт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-