Суд повернув державі землі в курортній зоні Коблево вартістю 15 мільйонів

Суд повернув державі землі в курортній зоні Коблево вартістю 15 мільйонів

Укрінформ
Апеляційний суд повернув державі 17 гектарів землі лісогосподарського призначення вартістю 15 млн грн в курортній зоні Коблево на Миколаївщині.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Одеським апеляційним господарським судом підтримано позицію прокуратури та залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким підтверджено законність повернення у власність держави земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 17 га вартістю більше 15 млн грн в курортній зоні Коблево», - йдеться у повідомленні.

Підставою звернення прокуратури до суду стало виявлення факту прийняття Коблівською сільською радою у 2012 незаконного рішення. Ним було безпідставно та усупереч наявних в органу місцевого самоврядування повноважень, вилучено земельні ділянки державної форми власності у постійного користувача – державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство».

За результатами розгляду позову господарський суд Миколаївської області скасував незаконне рішення органу місцевого самоврядування.

У свою чергу, відповідачем – Коблівською сільської радою, на це рішення суду подано апеляційну скаргу.

Суд апеляційної інстанції врахував обгрунтовані доводи прокурора та залишив рішення суду першої інстанції про задоволення позову без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-