Пам'ять січовиків Карпатської України вшанували на Львівщині

Пам'ять січовиків Карпатської України вшанували на Львівщині

Відео
Укрінформ
На Верецькому перевалі - неподалік села Климець Сколівського району - делегації від Львівської та Закарпатської областей вшанували січовиків Карпатської України. Урочистості присвятили 78-річчю проголошення незалежності Карпатської України та розстрілу її захисників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на цьому місці ми маємо усвідомити, що нам нема чого посипати голову попелом за нашу новітню історію, нема чого хилити голову перед нашими ворогами. Бо маємо кому, ким і чим боронити рідну землю. І тут, саме на цій землі ми маємо сказати, що кожен з нас зробить все, щоби ми були єдині. Кожен з нас зробить все, аби ні клаптика української землі не було віддано ворогу. А те, що сьогодні окуповане – повинно повернутися в лоно матері-України. Бо саме за це загинули тут січові стрільці. І саме за це стоять зараз наші воїни на сході» – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

На перевалі відбулось урочисте віче, до меморіалу поклали квіти та запалили лампадки у пам'ять про загиблих патріотів.

Уже цього року, до Дня героїв, 14 жовтня, на цьому місці має постати монумент загиблим січовикам, зараз на перевалі тривають підготовчі роботи.

Як повідомлялось, минулого року на межі Закарпатської та Львівської областей перепоховали останки п’ятьох вояків Карпатської України.

78 років тому на землях Закарпаття з ініціативи Августина Волошина було проголошено Українську незалежну державу, яка стала символом національних прагнень української громадськості краю. Військовим органом Карпатської України була мілітарна організація «Карпатська Січ», початки якої сягають листопада 1938 року.

Фото: 032.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-