Суд у справі Кернеса перенесли - не з'явилися свідки

Суд у справі Кернеса перенесли - не з'явилися свідки

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану, перенесли: не з'явилися свідки обвинувачення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Засідання суду перенесли, оскільки не з'явилися всі троє викликані заздалегідь свідки обвинувачення, і суддя Антонов ухвалив рішення про повторний примусовий привід свідків", - повідомили в суді.

За умови повторного нез'явлення, додали в суді, суд перейде до допиту свідків захисту.

Наступне засідання, стало відомо, призначено на 24 квітня, на 11:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 березня в Київському райсуді Полтави допитано п'ятеро свідків обвинувачення. Жодний з опитаних не пам'ятає, за їх словами, події 25 січня 2014 року, пов'язані з викраденням активістів харківського Євромайдану.

13 лютого Київський райсуд Полтави допитав 8 свідків обвинувачення, і оголосив перерву для забезпечення явки свідків, які не прибули до суду. Типові відповіді свідків на запитання держобвинувачення про події 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Вже допитано третину з більш як 70 свідків обвинувачення.

На суді Кернес і його охоронці, які звинувачуються за фактами, які мали місце в лютому 2014 року, не визнають вину і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-