У Бахмуті врятували 13-річну дівчину, що виконувала

У Бахмуті врятували 13-річну дівчину, що виконувала "смертельний квест"

Укрінформ
У Бахмуті Донецької області правоохоронці та перехожі врятували 13-річну дівчину, яка намагалася зістрибнути з даху, виконуючи завдання "групи смерті".

Про це повідомляє обласне управління Національної поліції.

"Сьогодні дівчинка разом зі своєю подругою вирішила погуляти містом та пішла в район річки, де знаходяться недобудови. Вона, не пояснюючі нічого своїй подрузі, сама залізла на дах двоповерхової будівлі та, ставши на краю, вирішила стрибнути і тим самим вкоротити собі віку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на заклики своєї подруги дівчина не реагувала. Згодом її побачила компанія випадкових перехожих. Молоді хлопці та дівчата вмовляли дівчинку відмовитись від намірів, що ведуть до непоправного. Двоє хлопців залізли на дах, та зрозумівши, що самі ситуацію вирішити не можуть, зателефонували до поліції.

"На місце негайно прибула група швидкого реагування. Побачивши поліцейську автівку, дівчина передумала стрибати та дала руку хлопцям. Один з поліцейських заліз на дах та забрав дівчину, яка декілька секунд раніше стояла на краю стіни, та обережно спустив на землю", - повідомили правоохоронці.

У поліції зазначають, що дівчина 2003 року народження вже перебувала під увагою поліцейських ювенальної превенції. Місяцем раніше, з’ясувавши, що дівчинка є активною учасницею "групи смерті" і вже приступила до виконання перших завдань "квесту", співробітники поліції спільно з її матір’ю та викладачами убезпечили дівчину від трагедії, переконавши полишити всі можливі контакти з небезпечною грою.

Поліцейські провели ряд заходів у навчальному закладі, де вчиться дитина, та попередили учнів про ознаки, які можуть свідчити, що їхні друзі - у небезпеці.

Наразі дівчина доставлена до відділу поліції та зараз із нею працюють поліцейські ювенальної превенції. Фахівці заспокоїли дитину та з’ясовують причини, які могли змусити школярку повернутися до виконання завдань адміністратора "групи смерті".

За попередньою інформацією, родина дівчинки благополучна. Але поліція перевіряє всі версії.

Правоохоронці закликають батьків приділяти більше уваги своїм дітям, особливо у підлітковому віці, коли вони найбільше потребують турботи, розмовляти з ними, цікавитися проблемами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-