"Укравтодор" реалізовує мінімальний сценарій відновлення доріг - Новак

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України реалізує мінімальний сценарій 2017 року, який передбачає будівництво 700 км доріг.

Про це на засіданні уряду повідомив в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак, пише "Економічна правда".

"У грудні 2016 року на Кабміні мною було представлено три сценарії ремонту та будівництва доріг в Україні. Перший – це 5 млрд грн на будівництво і 700 км в цьому році, другий – 10 млрд на 1200 км доріг та 73 мости, та третій сценарій, при фінансуванні 18 млрд грн – це більше 2000 км доріг та 80 мостів", - заявив Новак.

За словами очільника "Укравтодору", на сьогодні держагентство реалізує мінімальний варіант.

"Ми поки що не маємо 15 млрд (від репрофайлінгу НБУ - ред.), але сподіваємося, що отримаємо, як сказав пан Прем’єр-міністр", - додав Новак. 

Він зазначив, що з 18 млрд гривень, які має "Укравтодор", 7 млрд грн підуть на погашення боргів, 3,5 млрд на експлуатацію.

"На поточний та середній ремонт у нас є 5,3 мільярда грн, з яких 2,8 – це держбюджет та 2,5 – це кредитні кошти, для яких ще не підписана постанова. 1 млрд – йде на погашення старих боргів і 1,3 млрд від міжнародних фінансових організацій – піде на покращення нашої техніки", - зауважив Новак.

Також, з 3,5 млрд грн, які призначені на експлуатацію, 2 млрд направлені на ліквідацію ямковості, що, за його словами, дозволить ліквідувати 5,5 млн квадратних метрів ямковості.

"На сьогодні ми маємо 12 млн квадратних метрів ям і їх кількість може зрости до 16 млн кв метрів", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-