Гройсман каже, що побудовані торік дороги вже руйнуються

Гройсман каже, що побудовані торік дороги вже руйнуються

Оновлено
Укрінформ
Минулого року для ремонту й будівництва доріг було витрачено близько 10 млрд гривень, проте деякі з цих нових доріг уже починають руйнуватися.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У минулому році ми витратили на дороги по факту 10 млрд гривень і в цілому у багатьох областях ситуація була вже відчутною, але багато є нових доріг, які руйнуються, - я маю на увазі нові (дороги - ред.) по переліку, а не по якості", - сказав Гройсман.

Водночас глава уряду підкреслив, що цьогоріч на дороги планується  виділити понад 30 млрд гривень.

Прем'єр-міністр також зазначив, що сьогодні на засіданні уряду про реальний стан доріг прозвітує міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Говорячі про розкрадення грошей, виділених на ремонт доріг, прем’єр заявив, що для того, аби не крали, потрібно побудувати відкритий процес тендерів і контролю якості за виконанням робіт.

"Зрозуміло, що люди скажуть, що чим більше ми виділяємо на дороги, тим більше крадуть. Я вважаю, що нам потрібно так побудувати процес тендерів й контролю якості, щоб все було абсолютно відкрито й доступно. А якщо хтось щось вкраде, - щоб про це було абсолютно відомо", - сказав Гройсман.

Він також наголосив на необхідності побудувати всі процеси, пов'язані з ремонтом доріг, щоб не дати можливості неефективно використовувати фінансові ресурси. 

"Ми маємо більш ефективно реагувати на корупційних загрози", - додав Глава уряду, нагадавши,  що цьогоріч на ремонт і будівництво доріг планується виділити понад 30 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-