У навчальному центрі

У навчальному центрі "Десна" - новий командир

Укрінформ
Тепер уже екс-командир 92 окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Віктор Ніколюк став новим начальником 169 навчального центру СВ ЗСУ, що дислокується в селищі Десна Козелецького району Чернігівщини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив співробітник медіа-центру Міноборони в місті Чернігів Григорій Мазур.

"Сьогодні заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Віктор Бокій офіційно представив Віктора Ніколюка особовому складу навчального центру. Хоча його там знають, бо до війни він командував у Десні механізованим полком", - розповів офіцер.

За словами Мазура, участь в антитерористичній операції на сході України Ніколюк (позивний "Вітер") брав практично з самого початку військових дій. Його 92 бригада стримувала ворога у Щасті, Трьохізбенці, Станиці Луганській, останнім часом воює на Донецькому напрямку.

В 92 бригаді про полковника Ніколюка відгукуються як про грамотного командира, людину, яка заслужила повагу і визнання серед простих людей, солдатів, чиновників, командування армією. Водночас із його іменем пов'язаний також скандал довкола загибелі в 2015 році членів мобільної групи СБУ, яка в прифронтовій зоні вела боротьбу з контрабандою через лінію розмежування.

Як повідомляло агентство, нещодавно НЦ "Десна" потрапив у центр скандалу після оприлюднення контрактником відео про жахливі умови проживання в його казармах. Після того міністр оборони України Степан Полторак звільнив відповідальних за створення належних умов командирів.

До інциденту навчальний центр очолював генерал-майор Олег Мікац. На посаду він прийшов у квітні 2015 року у званні полковника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-