Сміттєвий колапс у Львові: у місті можуть закрити всі ринки

Сміттєвий колапс у Львові: у місті можуть закрити всі ринки

Укрінформ
У Львові через критичну ситуацію із сміттям можуть закрити усі продовольчі ринки.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи, що на сільськогосподарських ринках Львова продукується велика кількість біологічних відходів, потрібно обмежити чи тимчасово призупинити їх роботу, тому що сміття з них просто нема куди вивозити», - запропонував начальник житлово-комунального управління ЛМР Сергій Бабак.

За його словами, кризова ситуація склалася і на сміттєвих майданчиках шкіл та лікарень. Якщо врахувати, що вкрай перевантаженими є понад 300 сміттєвих майданчиків у житлових масивах, місту загрожують епідемії кишково-шлункових та інших захворювань.

Про критичну ситуацію із сміттям під час брифінгу щодо освоєння французького «сміттєвого» гранту говорив і міський голова Андрій Садовий. За його словами, заблоковано останній полігон у Покровську Донецької області, який згодився приймати тверді побутові відходи зі Львова. Сміття із міста не вивозиться, бо його більше нікуди возити. Крім того, за словами львівського мера, машини-сміттєвози перепиняють на дорогах України невідомі, викидають із машин водіїв та псують транспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-