У Миколаєві пройшов перший марш добровольців

У Миколаєві пройшов перший марш добровольців

Укрінформ
У Миколаєві пройшов перший марш добровольців, який очолив учасник АТО - голова облдержадміністрації Олексій Савченко. 

Кількасот миколаївців пройшли урочистою ходою від пам'ятника Тарасу Шевченку до площі Соборної, де відбувся мітинг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я підтримував Революцію Гідності, а після неї пішов з побратимами добровольцем в АТО. Тому не з розповідей знаю про добровольчий рух. Військові отримують зарплату, а добровольці не мають нічого, крім своєї волі і духу. У нас єдина країна, і я прошу всіх об'єднається», - сказав Савченко.

Мітинг почався з гімну України і урочистого підняття прапора, потім керівник області запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих в АТО захисників України. Він також наголосив на важливості добровольчого руху і сказав, що планує звернутися до облради з пропозицією, щоб відтепер поруч з прапором України піднімати прапор добровольців.

Учасники маршу, зокрема добровольці, які також виступили на мітингу, зверталися до Верховної Ради України з вимогою ухвалити закон про окуповані території, вимагали відставки керівництва МВС і припинення торговельних відносин з Росією.

Після завершення урочистостей всі охочі мали змогу поїсти солдатську кашу на імпровізованій польовій кухні.der

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-