Прихильники

Прихильники "торгової блокади" прорвалися до Вінницької облради

Укрінформ
У Вінниці у вівторок громадські активісти після пікету Вінницької облради з вимогою скликання позачергової сесії облради і підтримки депутатами "торгової блокади" ОРДЛО прорвалися до адмінприміщення. З ними зустрівся голова облради Анатолій Олійник.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти озвучили очільникам регіону свої вимоги: "У зв’язку з подіями, які відбулися біля залізничної станції Кривий Торець на редуті імені Добровольців 16 батальйону, вимагаємо терміново не пізніше 16 березня скликати позачергову сесію Вінницької облради і винести на розгляд сесії питання щодо підтримки вимог громадських активістів Вінницької області до керівництва країни".

Зокрема, громадські активісти хочуть, щоб депутати облради підтримали звернення до перших осіб держави з вимогою у визначений законом спосіб відреагувати на дії посадових осіб правоохоронних органів стосовно затримання учасників "торгової блокади" і невідкладно винести на розгляд ВР питання звільнення з займаних посад очільників МВС та СБУ.

Окрім того, пікетувальники вимагали звільнення полонених і винести на розгляд Верховної Ради закон про тимчасово окуповані території і ухвалити його в цілому.

Голова облради запросив активістів до свого кабінету на перемовини. Наразі зустріч триває.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-