Світло для Авдіївки: сапери розчищають дорогу для ремонтників

Світло для Авдіївки: сапери розчищають дорогу для ремонтників

Укрінформ
Сапери розпочали розмінування території поблизу Авдіївки, аби енергетики змогли взятися за ремонт ліній електропередач, пошкоджених бойовиками під час обстрілів.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб у Тwitter.

"З боку Авдіївки наразі працюють сапери. Після того, як буде завершене розмінування, почнуть працювати спеціалісти обленерго", - зазначається у дописі.

Водночас у МінТОТ поінформували, що з боку Ясинуватої роботи з відновлення енергопостачання розпочато у присутності представників ОБСЄ (неподалік від Ясинуватої розташована Донецька фільтрувальна станція).

За інформацією КП “Вода Донбасу”, насосні агрегати не мають значних ушкоджень і працюють у штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної лінії 110 кВ, що призвело до припинення електропостачання міста Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують місто водою та теплопостачанням. 12 березня співробітниками Донбаської паливно-енергетичної компанії проведено обстеження високовольтної лінії електропередач та виявлено 4 пориви.

Сьогодні голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що бойовики надали письмові гарантії припинення вогню в районі Авдіївки для відновлення пошкоджених ліній електропередач.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-