Тарифна війна: херсонські депутати вдруге зірвали сесію міськради

Тарифна війна: херсонські депутати вдруге зірвали сесію міськради

Укрінформ
У Херсоні у четвер, вдруге за останні 16 днів, зірвали скликану на вимогу частини депутатів міськради позачергову сесію міської ради, яка мала розглянути питання скасування тарифу за проїзд у маршрутках.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення не прийнято, порядок денний не затверджено, колеги. Порядок денний не сформовано. На цьому сесія оголошується закритою", - заявив під час розгляду даного питання головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

За оголошений порядок денний сесії із зазначеними питаннями голосували двічі. Перший раз за нього проголосували 25 із 29 депутатів, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 4 депутати не голосували. А другий раз його підтримали 26 із 29 депутатів. 3 депутати не голосували. В результаті, рішення в обох голосуваннях не набрало необхідної кількості голосів.

Питання "Про скасування рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 10.02.2017 №42" та "Про встановлення тимчасової заборони на прийняття виконавчим комітетом Херсонської міської ради рішення про підвищення тарифу на послуги з перевезення пасажирським автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Херсоні" депутати Херсонської міськради мали розглянути також і на позачерговій сесії міської ради, призначеній на 22 лютого 2017 року. Але того дня сесія не відбулася через те, що не було кворуму.

Згідно інформації, оприлюдненій на сесіях 9 березня і 22 лютого головою постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції Херсонської міськради Андрієм Дмитрієвим, на засідання цих двох позачергових сесій не прийшли депутати міськради, які працюють керівниками міських комунальних підприємств і підпорядковані міському голові.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня виконком Херсонської міськради не зміг прийняти на своєму засіданні рішення про підвищення тарифу на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 3 до 5 гривень. За підвищення тарифу і сам міський голова Володимир Миколаєнко, пояснюючи необхідність цього кроку подорожчанням вартості пального, запчастин та іншими витратами, а також можливістю повної зупинки роботи приватних автоперевізників у Херсоні.

1 лютого мерія поінформувала, що найближчим часом тариф на проїзд у міському автотранспорті Херсона все ж підвищать до 5 гривень. 13 лютого мерія офіційно поінформувала, що з 15 лютого тариф на проїзд у міському автотранспорті Херсона, згідно рішення міськвиконкому, підвищено до 5 гривень.

Проте 18 лютого автоперевізники Херсона знову провели протестну акцію - на вулиці Херсона вийшло 200 маршрутних автобусів із 574 наявних. Дана акція була спричинена оприлюдненою 17 лютого ухвалою Херсонського міського суду про визнання незаконним і скасування рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради №42 від 10 лютого 2017 року "Про встановлення тарифу на послугу пасажирського автомобільного транспорту на міських автобусних маршрутах загального користування у м.Херсоні з перевезення одного пасажира", яким вартість проїзду у маршрутках міста було підвищено з 3 до 5 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-