Семерак не бачить реальних кроків Садового для вирішення

Семерак не бачить реальних кроків Садового для вирішення "сміттєвої" проблеми

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак занепокоєний тим, що і через 10 місяців після трагедії на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів не видно реальних кроків вирішення проблем полігону.

Про це Семерак сказав, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

"Я, як міністр, вкрай занепокоєний ситуацією у Львові. За десять місяців після катастрофи на Грибовицькому полігоні ТПВ я не бачу реальних кроків вирішення проблеми і усунення наслідків минулорічної трагедії. Немає проекту рекультивації старого полігону, немає проекту укріплення тіла полігону і дамби на інфільтратному озері. Немає проекту щодо ліквідації наслідків катастрофи і, зрештою, немає проекту щодо будівництва наступного об`єкту, який буде вирішувати цю проблему", - зазначив Семерак.

За словами міністра, для нього залишається загадкою позиція львівської влади. Адже роботи на Грибовицькому полігоні ТПВ ведуться неквапно, а що найгірше – без відповідної проектної документації, без технологічної експертизи. Можливі наслідки такої роботи важко передбачити.

Як зазначив Семерак, у міністерстві екології та природних ресурсів після Грибовицької трагедії було створено інтерактивну мапу для того, щоб інвентаризувати сміттєзвалища в Україні. Один із висновків – органи місцевого самоврядування в державі не володіють інформацією про кількість сміттєзвалищ, їх місцезнаходження, наповнення і не мають стратегії поведінки з ТПВ.

У Львові міністр екології та природних ресурсів Семерак взяв участь у відкритті розширеного семінару Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи, в якому Україна цього року виступає приймаючою стороною. Керівник природоохоронного відомства відвідав ПАТ "Концерн Хлібопром" Львівський хлібзавод №5, який був обраний у проекті ГЕФ для стимулювання використання відновлюваної енергії в агрохарчових та інших малих та середніх підприємствах України.

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня 2016 року на території Грибовицького сміттєзвалища почалася велика пожежа через самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. А 30 травня під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Під завалами загинули троє працівників ДСНС і працівник ЛКП "Збиранка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-