Міжнародна дорога Київ-Харків буде реконструйована за європейськими стандартами

Міжнародна дорога Київ-Харків буде реконструйована за європейськими стандартами

Укрінформ
Міжнародна дорога М-03 Київ-Харків у межах Полтави буде реконструйована за європейськими стандартами безпеки та зручності учасників дорожнього руху.

Про це повідомляє "Укравтодор" на своїй сторінці у Facebook.

"У проекті реконструкції дороги М-03/Е 40 Київ-Харків у межах міста Полтава ми можемо втілити найкращий європейський досвід та забезпечити безпеку та зручність для усіх учасників дорожнього руху. Приємно, що маємо повне взаєморозуміння у цьому питанні із губернатором області та місцевою владою", - зазначив керівник Державного агентства автомобільних доріг Славомир Новак.

В основу проекту покладено досвід європейських країн. Задля гарантування безпеки всіх учасників дорожнього руху проектом заплановані надземні пішохідні переходи, дворівневі розв’язки для транспорту, ліквідація світлофорів на М-03/Е 40 для швидкого та зручного проїзду транспорту. Для локального трафіка будуть облаштовані дороги-дублери, що дозволить зменшити кількість місцевого транспорту на транзитній магістралі та відокремити транзитний рух від місцевого. Проектом передбачається, що швидкість руху за основним напрямком М-03 в межах міста складатиме до 130 км/год.

У місці перетину двох міжнародних автошляхів М-03/Е 40 Київ-Харків-Довжанський та М-22/ Е 584 Полтава - Олександрія планується облаштувати розв’язку із 6 смугами руху - по 3 в кожен бік.

Презентація 3-D проекту майбутньої розв'язки відбудеться вже найближчим часом. Нині триває процес передачі цієї ділянки на баланс Укравтодору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-