Власники

Власники "віджатих" бойовиками підприємств зможуть іти до Євросуду - Тука

Укрінформ
В Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій триває робота з підготовки рекомендацій для подачі позовів до Європейського суду з прав людини власникам захоплених бойовиками "ДНР" та "ЛНР" підприємств.

Про це заступник міністра Георгій Тука повідомив у Facebook.

"В Міністерстві триває робота з підготовки рекомендацій власникам "віджатих" підприємств на НКТ для подачі позовів до Європейського суду з прав людини. На цей раз, уловка "мы не конфисковывали/национализировали, мы просто ввели внешнее управление" не пройде", - йдеться у повідомленні.

Як зазначалося, на сепаратистських сайтах було поширено спільну заяву ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР", у якій вони вимагають від Києва до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу, що, за їхніми словами, суперечить Мінським домовленостям. У разі, якщо їхня вимога не буде виконана, Олександр Захарченко та Ігор Плотницький погрожують узяти під контроль підприємства, що зберігають українську юрисдикцію, а також обіцяють на тимчасово непідконтрольних уряду України територіях припинити постачання вугілля. 

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука раніше заявив, якщо бойовики візьмуть під контроль українські підприємства на Донбасі, це призведе до їх пограбування і звільнень працівників, адже збувати продукцію до інших місць не зможуть. 

В Україні триває блокада залізничних шляхів, якими, зокрема, постачається вугілля з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу. Кабмін запровадив надзвичайні заходи у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-