Прокуратура відкрила справу за фактом вибуху на шахті

Прокуратура відкрила справу за фактом вибуху на шахті "Степова"

Укрінформ
За фактом вибуху на шахті "Степова" у Сокальському районі Львівщини прокуратура зареєструвала кримінальне провадження про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

"Сьогодні, 2 березня, близько 13.00 надійшло повідомлення про вибух на глибині 550 м у 119 штреку на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", внаслідок чого 8 гірників загинули ще 6 осіб отримали тяжкі травми. За даним фактом за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури Сокальським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою)", - йдеться у повідомленні.

Подальше досудове розслідування прокуратурою Львівської області доручено проводити слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

У прокуратурі поінформували, що наразі створено групу слідчих та групу процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлено винних осіб.

На даний час на місці події триває рятувальна операція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-