За добу поліція затримала 10 хабарників, які одержали понад мільйон гривень

За добу поліція затримала 10 хабарників, які одержали понад мільйон гривень

Укрінформ
28 лютого на Київщині затримали державного виконавця, у Хмельницькій області  - лікаря, Миколаївській  - директора регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, викладача Центру підготовки та атестації плавскладу та директора комерційної структури, у Харкові - посадовців фіскальної служби та державного підприємства. Окрім того, на Чернігівщині затримано особу, яка намагалась підкупити співробітника управління захисту економіки.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«У Чернігівській області громадянин намагався "домовитися" зі співробітником обласного управління захисту економіки. Місцевий мешканець пропонував оперативнику 10 тисяч гривень "винагороди" за безперешкодне функціонування гральних закладів у м. Прилуках. Затримали хабародавця співробітники УЗЕ в Чернігівській області, відділу внутрішньої безпеки, слідчого управління поліції Чернігівщини та прокуратури області під час передачі першої частини  неправомірної вигоди - 5 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині оперативники Управління захисту економіки області та слідчі обласного управління поліції припинили механізм здирництва, який дозволив посадовцям збагатитися на сотні тисяч гривень. Так, керівник регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків організував корупційну схему під час складання  іспитів у моряків рядового та начальницького складу. Викладач Центру підготовки та атестації плавскладу та директор комерційної структури у цій схемі займали місце посередників.  Одна особа сплачувала за складання іспиту 300 доларів США.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Миколаївській області ДЗЕ Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували факти одержання зловмисниками неправомірної вигоди. Упродовж 3-х місяців вони збагатилися на суму майже 800 тисяч гривень.

У Хмельницькому оперативники з управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно з Хмельницькою місцевою прокуратурою  затримали лікаря-члена лікарсько-консультаційної комісії медичного закладу. За 7 тисяч гривень "вдячності" він видав громадянину направлення на проходження МСЕК, а також пообіцяв позитивно вирішити питання щодо встановлення групи інвалідності. В робочому столі лікаря правоохоронці вилучили гроші, які фігурант вимагав та отримав як неправомірну вигоду.

На Київщині головний державний виконавець Білоцерківського міського відділу ДВС пообіцяв громадянці зняти арешт з майна. Зокрема, зняття арешту з частки квартири та винесення постанови про закриття виконавчого провадження. За свою "послугу" попросила 2,8 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Затримали державного виконавця оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Київській області слідчі Білоцерківського відділу поліції спільно з працівниками Білоцерківської місцевої прокуратури.

У Харкові затримали 2-х посадовців фіскальної служби, які одержали 20 тисяч гривень хабара за невжиття заходів реагування по виявленим порушенням податкового законодавства.

Окрім того, співробітники УЗЕ в Харківській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили  посадовців заводу, які вимагали 1,5 мільйона гривень від підприємця: тільки в разі одержання грошей вони будуть виконувати умови договору.

Упродовж 28 лютого співробітники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з іншими підрозділами затримали 10 осіб, які вимагали та одержали неправомірну вигоду, а також намагалися підкупити поліцейського. У них вилучили коштів на загальну суму понад мільйон гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-