На фронті значна ескалація - штаб АТО

На фронті значна ескалація - штаб АТО

Укрінформ
В зоні проведення АТО за останню добу бойовики майже вдвічі збільшили кількість обстрілів позицій українських військових.

Про це речник міністерства оборони України, полковник Андрій Лисенко сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Остання доба зими відзначилася значною ескалацією на фронті. Кількість обстрілів на фронті склала 117, що майже вдвічі більше середньодобового показника. З початку року цей показник становить 62 обстріли", - сказав Лисенко і додав, що бойовики при цьому використовували весь спектр озброєння, за винятком реактивної артилерії, обстрілюючи українські позиції.

Речник МОУ також пояснив, що для загострення ситуації є декілька причин - прибуття гумконвою з РФ, прибуття в ОРДЛО підрозділів російської розвідки та торговельна блокада окупованих частин Донбасу.

"За повідомленнями нашої розвідки, останніми днями до лав бойовиків приєдналися і підрозділи Головного управління розвідки Генерального штабу ЗС РФ. Також це можна пов'язувати з 61 гуманітарним конвоєм, який зайшов учора на територію України. Так звана влада "ДНР" та "ЛНР" оголосила ультиматум у зв'язку з блокадою територій і шляхів на неконтрольовану територію Донбасу", - пояснив Лисенко.

Фото: vl.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-